ProDemos Binnenhof organiseert voor scholen educatieve dagen in “politiek Den Haag”. Dit om scholieren op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de Haagse politiek, de werking van de rechtsstaat en het Binnenhof. Naast onder andere een bezoek aan de Tweede Kamer en een simulatie van een politiek debat krijgen scholieren ook de kans om in gesprek te gaan met mensen die op of rond het Binnenhof werken (beleidsmedewerkers van Kamerleden, journalisten, voorlichters, lobbyisten etc.)

Na een geslaagde samenwerking tussen de Nieuwspoort Foundation en ProDemos zoeken wij opnieuw enthousiaste Poorters die hieraan willen deelnemen! Wij zijn voor het nieuwe jaar (januari – juli 2016) op zoek naar mensen die meerdere keren per jaar bereid zijn om deel te nemen.

Hoe gaat het in zijn werk?
Nadat je jouw beschikbare tijdvakken hebt doorgegeven wordt je ingepland voor een gesprek met een klas, in Nieuwspoort of bij ProDemos (boven Dudok). Gesprekken vinden standaard plaats om 15:00 uur en duren ongeveer een half uur.

De bedoeling is dat je bij het gesprek een korte introductie geeft over jezelf, je beroep en kort ingaat op de functie van Nieuwspoort. Vervolgens is er ruimte voor vragen en discussie. De klassen bereiden dit voor met een begeleider van ProDemos die zelf ook bij het gesprek aanwezig is.

Vanuit de Nieuwspoort Foundation krijg je een goede voorbereiding op het gesprek. Verder brengt Nieuwspoort Foundation je in contact met andere Poorters die in gesprek gaan met middelbare scholieren en geeft zo de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier je netwerk uit te breiden.