Op 8 februari organiseerde de Nieuwspoort Foundation met behulp van diverse sponsors een bijzonder diner in Nieuwspoort. Politici, leden van Nieuwspoort en dak- en thuislozen wisselden deze avond ervaringen uit over daklozenproblematiek. Het diner vormde het slotstuk van een dag vol activiteiten voor bijna 40 dak- en thuislozen.

De dag begon al om 13.00 uur toen de dak- en thuislozen in de stad met de bus van De Uithof werden opgehaald om bij De Uithof een actieve middag in de sneeuw te hebben. In de sneeuw deden de deelnemers diverse activiteiten zoals touwtrekken en met een grote band door de sneeuw naar beneden glijden.

Vervolgens ging de groep weer terug naar het centrum van Den Haag, naar de Tweede Kamer. Hier werden zij in twee groepen onder leiding van Kamerleden Grace Tanamal van de PvdA en Nine Kooiman van de SP rondgeleid. Jaap Schuler van de Nieuwspoort Foundation: “Dak- en thuislozen komen niet vaak in contact met politici. Als Nieuwspoort Foundation vinden wij het belangrijk om iedereen te betrekken bij de democratie. Nieuwspoort als huis van ontmoeting. Zo organiseren we ook gesprekken tussen scholieren en journalisten, politici en lobbyisten in Nieuwspoort”.

Na de rondleiding stond er een heerlijk driegangendiner klaar voor de dak- en thuislozen dankzij EkoPlaza, de koks van Nieuwspoort Fine Fresh Food en Cupcakechic . Naast Grace Tanamal en Nine Kooiman schoven ook  Kamerleden Mona Keijzer (CDA),Ybeltje Berkcmoes-Duindam (VVD) en leden van Nieuwspoort aan bij het diner, dat leidde tot interessante gesprekken aan de tafels. Lizebeth Melse van het Straatconsulaat: “De rustige ambiance en uitstekende sfeer bracht een echte dialoog op gang. Dit zou vaker moeten gebeuren, maar weinig mensen weten echt in wat voor web mensen verstrikt kunnen raken”.

Jaap Schuler (Nieuwspoort Foundation): “De sfeer was ongelooflijk goed. Alle ingrediënten waren aanwezig. Onverwachts piano-entertainment van de deelnemers, een verassingsoptreden van Frits Wester en stevige gesprekken over de daklozenproblematiek.”

Deze bijzondere dag is in nauwe samenwerking met de Kessler Stichting, het Straatconsulaat en de Achterban tot stand gekomen. Dankzij de belangeloze inzet van diverse sponsors heeft de Nieuwspoort Foundation een complete middag en avond voor dak- en thuislozen kunnen organiseren.

Sponsoren:

Fine Fresh Food

 

EkoPlaza

 

Cupcakechic

 

HTM

 

Uithof logo fc

media_xll_1536146